Om mig... 

Jag är uppvuxen i Göteborg och har bott där i många år. Under en lång period var jag bosatt i Marstrand och där jobbade jag med textilt hantverk. Jag gick flera kurser och startade en liten butik tillsammans med en vän.

Efter Marstrand blev det ett antal år i Kungälv innan jag kom tillbaka till Göteborg igen. Numera bor jag i Henån på Orust. Här finns min ateljé och jag har nära till det älskade havet och klipporna.

Lusten att uttrycka mig med färg o form har funnits där sedan tonåren. Det började med batik, sedan ritade jag och sydde egna kläder och funderade på att utbilda mig till modedesigner. Men så blev det inte...

Efter en kurs i krokiteckning kom jag igång att måla. Det var dock den textila ådran som kom att dominera under flera år. Jag sydde, stickade, virkade, växtfärgade, spann garn, tovade, gjorde makramé, vävde….. tills det bara sa Stopp! Plötsligt ville jag inte längre se åt tyger eller garner. Kanske hade jag hållit på FÖR mycket… 

Så småningom tog måleriet fart igen, nu med akrylfärger. Tidigare hade jag målat akvarell. Jag satsade på utbildning och kände att det gick framåt. 

Sommarlov på västkusten sedan barnsben, många års heltidsboende i Marstrand och sommarvistelser på Tjörn, Orust och Bohus-Malmön har präglat mig. Jag älskar Bohusläns kustsamhällen, gamla bodar och magasin, de vresiga bergen. Naturens färger och former, strukturen på berg och stenar, gamla "ärrade" hus inspirerar mig. Resor till Grekland och Spanien ger också mycket inspiration.

När jag målar, försöker jag låta känslan styra, måleriet blir intuitivt och jag drivs av lusten till färgen, formen. Motivet växer fram spontant, det blir minnesbilder och associationer, ofta färgstarkt och kontrastrikt. Jag målar mest abstrakt eller halvabstrakt.

Under långa perioder har mitt måleri legat nere, då livspusslet varit svårt att få ihop och inspirationen sinat. Men nu förfogar jag över min tid till 100% och måleriet har prio 1. Det är bara att släppa loss, låta färgen flöda och se varthän det bär!